בישול

Kneading Dough

אפיית לחמים

הקורס מכשיר את העובד לייצור מגוון מוצרי לחם רב מעולמות הלחם השונים.
עקרונות הלימוד הינם הכרת התהליכים והתנהגות החומרים כחלק מהבנת תכנון וייצור מוצר מיטבי ובהצלחה נשנית.

לימוד ויישום של טכניקות הכנת הלחם לשלביה, התנהגות החומרים וייחודם תוך שימוש בידע ומכשור קלאסי ומודרני כאחד. החל מתכנון המוצר, אופי וסוג הפרודוקטים, ביצוע הכנות מקדימות ובניית מוצר סופי.

תכנון עבודה במקביל וברצף כחלק מפס ייצור והעמדת מוצר סופי לפי דרישות הלקוח.

עבודה בתנאי לחץ תוך שמירה על אסתטיקה, תוצאה סופית ברמה גבוהה, בטיחות בעבודה ועבודה עצמאית או כחלק מצוות.

פיתוח מוצרים וחשיבה מקורית ויצירתית בתחומים הנלמדים.

הקורס מעניק היכרות עמוקה עם התוכן הנלמד הן מבחינה תיאורטית והן מבחינה מעשית.

תנאי קבלה:

  • 12 שנות לימוד

  • ועדת קבלה

 

פרטים נוספים:

  • היקף הקורס: 80 שעות לימוד

  • תאריך פתיחה משוער אוגוסט 2021

  • תעודה מכללת אשקלון

 

בישול בריא

עניין המודעות לחשיבות אכילה נכונה ושמירה על הבריאות גדלה יותר ויותר בשנים האחרונות.

שפע של חומרי גלם בכל רשתות השיווק, בישול בריא כבר לא שייך לקבוצה קטנה של שוחרי בריאות.

בהתאם לכך, החלו מוסדות לימוד רבים הכוללים בתי ספר לבישול ומכללות לרפואה משלימה להציע מסלולי לימוד של קורס בישול בריא וסדנאות בישול בריא ואנחנו בינהם.

בניגוד לדעה הרווחת, בישול של מזון בריא אינו כל כך מסובך וארוך מכיוון שהפחתה בזמן עיבוד מזון משמר יותר את האיכויות החיוניות שלו.

במסגרת קורס בישול בריא חומר הלימוד כולל בדרך כלל נושאים כדוגמת הכרת יסודות הבישול הבריא, חומרי גלם בבישול בריא: סוגי דגנים, סוגים של קטניות, אגוזים, נבטים, ירקות ופירות, אצות ועוד.

הקורס מיועד לכל מי שרוצה לבשל אוכל בריא במקצועיות ובמהירות! לאלו שללא ניסיון כלל ולבשלנים המנוסים שבינינו הרוצים להשתפר, ובכלל כל מי שבישול ואורח חיים בריא מדבר אליו.

במהלך הקורס נלמד החל מהבסיס, מה ואיך, מה כדי להכניס ולהוציא מהמזווה, נתרגל עבודה עם סכיני שף ונדגים עשרות רבות של מתכונים טבעוניים שווים שנבחרו בקפידה. נחשף לטרנדים האחרונים בבישול הבריא ונאפשר לכל אחד ואחת כניסה לעולם הבריאות.

בקורס נכיר את מוצרי היסוד הכי בריאים ואיכותיים, לקבל מתכונים קלים וקלילים להכנה וללמוד כיצד לבנות ארוחה בריאה ומזינה.

ממש לא צריכים ידע או ניסיון קודם בבישול, ואם אתם מחליטים להתחיל את צעדיכם הראשונים בין הסירים עם פרודוקטים כל כך איכותיים ובריאים, אנו מבטיחים לכם שזו נקודת....

תנאי קבלה:

  • 12 שנות לימוד

  • שליטה בעברית

  • נדרש: אישור רפואי לעבודה עם מזון

 

פרטים נוספים:

  • היקף הקורס: 235 שעות לימוד

  • סיום בהצלחה וזכאי לתעודה: השתתפות ב80% מהמפגשים, עמידה בהצלחה במבדק אמצע ומטלת סיום.

  • הסטודנטים יקבלו ספרי לימוד והדרכה של המרצה

  • תאריך פתיחה משוער: אוגוסט 2021

  • תעודה: מכללת אשקלון

Healthy Bowl
 
Modern Restaurant Kitchen

קורס ניהול מטבח מוסדי

הקניית ידע לניהול מטבח מוסדי, בקנה מידה קטן ובינוני, הן בתחום הכלכלי והן בתחום הנעת עובדים. הכרת השוק, הטכניקות והחידושים הקיימים בו והשתלבות נכונה ומהירה בשוק התחרות, תוך ניצול מרבי של המשאבים העומדים לרשותם.

מנהל המטבח אחראי על שלל האספקטים הנלווים לתפעולו התקין של המטבח - החל מקביעת התפריט, דרך גיוס העובדים והאחיות לבטיחותם, וכלה בניהול התקציב, ועל כן עבודה זו הינה מגוונת ומעניינת במיוחד.

מיועד למעוניינים בעתיד לנהל הזנה, קבלני מזון, אקונומים, מנהלי מטבחים, מטבחים, שפים, מנהלי חברות קייטרינג. מנהלים הנדרשים לשירותי הסעדה או מפריטים שירותים אלה.

תנאי קבלה:

  • 12 שנות לימוד

  • ועדת קבלה

 

פרטים נוספים:

  • היקף הקורס: 270 שעות לימוד

  • תאריך פתיחה משוער: אוגוסט 2021

  • תעודה: מכללת אשקלון

 

קורס בייקרי

הקורס מכשיר את הלומד לקראת העיסוק באפייה, תוך לימוד והקניית ידע יכולות ומיומנויות ביצוע של מוצרי אפיה מתוקים ומלוחים בדגש על לחמים, לחמניות וקינוחים של דברי מאפה.

לאחר עמידה בדרישות הלימודים ובסיום הקורס תינתן תעודת גמר אפייה מטעם משרד העבודה והרווחה (בתהליך קבלת אישור פיקוח).

תנאי קבלה:

  • מבחן כניסה בעברית ובאנגלית ברמה של 10 שנות לימוד

  • ועדת קבלה

 

פרטים נוספים:

  • היקף הקורס: 508 שעות לימוד

Delicious Cookies
 
Mexican Meal

טבחות לבתי קפה

הטבח בבית הקפה נדרש לתכנן, להכין ולבשל תפריטים ומנות בהתאם לדרישות/הזמנות, תוך התחשבות בחומרי הגלם, במזונות עונתיים ובזמינותם. לשם כך, עליו לנקות, לחתוך, לתבל, לבשל מוצרי מזון מקובלים בכמויות התואמות לתפריט, למספר הסועדים ולדרישות תזונתיות מיוחדות, כל זאת בזמן מוקצב ומדוד.

 

הטבח נדרש לנקות ולתחזק את המטבח וסביבת העבודה; עליו לשקול, למדוד, לערבב חומרים ולבשל על פי מתכונים או לפי שיפוט אישי, תוך שימוש בכלים וציוד מגוונים.

בנוסף, עליו להשגיח ולבדוק אם האוכל מבושל דיו, תוך שימוש בחוש הטעם והריח. בנוסף, עליו לבחון, לארגן ולקשט את המנות לקראת הגשתן, כל זאת בהקפדה על כללי היגיינה, תברואה ובטיחות המזון ובטיחות בעבודה לאורך כל התהליך.

תנאי קבלה:

  • ועדת קבלה

  • ובכפוף לתנאי קבלה של משרד העבודה והרווחה

 

פרטים נוספים:

  • היקף הקורס: 200 שעות לימוד

  • בחינות גמר פנימיות:
    1 .בחינה עיונית:  2. תורת המקצוע - "ליבה"
    בחינה מעשית: הכנת מתכוני יסוד בסיסיים מתוך תפריט בתי קפה
     

  • לאחר עמידה בדרישות הלימודים ובסיום הקורס תינתן תעודת גמר אפייה מטעם משרד העבודה והרווחה (בתהליך קבלת אישור פיקוח)

  • תעודת השתלמות: "טבחות לבתי קפה"

 

הרשמה לקורסים

בחר/י את הקורס המבוקש:

תודה על פנייתך!